Personen- en familierecht

Hebt u vragen over echtscheiding, alimentatie, of zoekt u advies over afstamming, naamswijziging, heeft u ondersteuning nodig bij de vereffening en verdeling van de huwgemeenschap?
Dan zal onze expert u daarin adviseren op een transparante wijze met oog voor uw persoonlijke situatie en noden.

Zo heeft u wellicht vragen over het samenwonen en het verschil tussen feitelijk- en wettelijk samenwonen? Kan een samenwoningscontract soelaas bieden? Of is het wenselijker om te huwen en wat zijn daarvan de voor- en nadelen? Kunnen de eventuele nadelen opgevangen worden door een huwelijkscontract? Wat zijn de gevolgen bij echtscheiding of bij overlijden? Dit zijn allemaal terechte vragen waarbij best op voorhand wordt stil gestaan zodat partners hierin een weloverwogen keuze op maat kunnen maken.

Als u en uw ex-partner kinderen hebben, moet ook aan alimentatie worden gedacht, een omgangsregeling en de fiscale gevolgen van bepaalde beslissingen.
Wat indien er zich wijzigingen voordoen in uw situatie of deze van de kinderen, jaren na de scheiding, hoe kan dit opgelost worden?
In eerste instantie zal getracht worden om partijen samen te brengen om tot een bemiddeld akkoord te komen. Indien dit niet mogelijk of wenselijk is zal onze expert u vakkundig bijstaan in een gerechtelijke procedure.

Mogelijke situaties

Onze experts

Roel Augustyns

Verkeersrecht
Vastgoed-Bouwrecht
Huurrecht
Incasso
Aansprakelijkheidsrecht
Ondernemingsrecht

Onze Expertisedomeinen